Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
20.10.2022
11:29
GEN energija
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem so zaokrožile informacije, da bi lahko že v naslednjem tednu dobili novo vodstvo GEN energije. Po naših informacijah sta za vodenje energetske družbe prišli dve prijavi.

V torek o novem generalnem direktorju GEN energije?

KRŠKO Pred desetimi dnevi smo poročali, da dosedanji generalni direktor GEN energije Blaž Košorok po dogovoru z nadzorniki družbe predčasno zaključuje svoj mandat na čelu družbe. In zdaj več informacij kaže, da bi lahko nadzorni svet GEN energije na torkovi seji izbral novega generalnega direktorja GEN energije. 

Naše informacije: Prispeli dve vlogi

Po naših informacijah poznavalci razmer na slovenski energetski sceni seji nadzornikov pričakujejo odločitev o nasledniku Martina Novšaka in Blaža Košoroka. Kot smo objavili pred tednom dni v zapisu Kdo po Novšaku in Košoroku? "Človek" iz Ljubljane, Krškega ali nekdo tretji? gredo pričakovanja o novem generalnem direktorju v tri smeri. Ena od teh je "človek" iz Ljubljane, druga pa "človek" iz Krškega. A po naših informacijah bi se lahko zgodilo, da od scenarija "Človek iz Ljubljane" ne bo nič. Za izbor Košorokovega naslednika sta namreč po informacijah bolje obveščenih virov prispeli dve vlogi, obe sta bili oddani v Krškem. 

"V duši lahko imaš, če si to kdaj opravljal. Če si s tem objektom rastel"

Ko je po 17 letih Novšak marca moral zapustiti mesto generalnega direktorja GEN energije, je o delu Nuklearne elektrarne Krško povedal, »da je varnost njenega delovanja odvisna od ljudi. Od ljudi, ki tam delajo, od njihovega znanja, izkušenj, motivacije, prizadevnosti, predvsem pa razumevanja na vrhu, vodstva. Vodstvo mora imeti to v svoji duši. V duši pa imaš lahko, če si to kdaj opravljal. Če si s tem objektom rastel."

GEN energija, novi nadzorniki

Kdo je v nadzornem svetu GEN energije?

V avgustu je Slovenski državni holding kot predstavnik upravitelja državnega premoženja v nadzornem svetu GEN energije zamenjal člane sveta, novi člani so postali Ivana Nedižavec KoradaMiloš PantošRok MaroltMarijan PenšekŽiga Debeljak in Mateja Čuk Orel. Debeljak je nato postal predsednik nadzornega sveta, Čuk Orel pa njegova podpredsednica. Poleg omenjenih so v nadzornem svetu še predstavniki zaposlenih, Marjanca Molan Zalokar, Samo Fürst in Rene Jeromel.

gen energija
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja