Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
06.11.2019
17:43
Posavski vinarji v Ljubljani
Foto: Rok Petančič
Posavski vinarji so na ocenjevanju 22. Slovenskega festivala vin v Ljubljani prejeli najvišja odličja.

Posavski vinarji nagrajeni na 22. Slovenskem festivalu vin

Ocenjevanje vin v Ljubljani

LJUBLJANA Vinorodna dežela Posavje je ena od treh slovenskih vinorodnih dežel, ki iz manj prepoznavne hitro prodira v sam vrh slovenske vinske ponudbe! Le-to poleg vedno več uveljavljenih blagovnih znamk dokazujejo tudi številna prejeta priznanja vinom posavskih vinarjev, ki na mnogih domačih in mednarodnih ocenjevanjih dosegajo odlične rezultate.

Nagrajeni za odlična vina

V Ljubljani so v torek podelili priznanja ocenjevanja 22. slovenskega festivala vin, najvišja odličja so prejeli tudi trije posavski vinarji. Med penečimi vini je 1. mesto dosegla penina Prestige Extra brut 2013 iz kleti Istenič iz Stare vasi pri Bizeljskem, med penečimi vini rosé pa 1. mesto penina Gourmet Rosé brut 2015 prav tako iz kleti Istenič, 2. mesto pa penina Joker Zara iz vinske kleti Kozinc iz Dolnjih Impolj pri Studencu.

Najvišja ocena med vsemi ocenjenimi vini

Med belimi mirnimi vini je 1. mesto doseglo vino Chardonnay 2015 Marjana Jeleniča - vina Jelenič iz Kostanjevice na Krki, to vino je obenem doseglo tudi najvišjo oceno med vsemi ocenjenimi vini na festivalskem ocenjevanju.

Fotogalerija (Foto: Rok Petančič):

Rok Petančič

vinogradništvo
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja