Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.04.2021
11:13
Tehnični pregled PB7 v Termoelektrarni Brestanica
Foot: Termoelektrarna Brestanica
V četrtek, 1. aprila 2021, so v Termoelektrarni Brestanica uspešno opravili tehnični pregled novega plinskega bloka PB7. Na osnovi zaključkov pregleda je odrejeno šestmesečno poskusno obratovanje.

Uspešno zaključen tehnični pregled plinskega bloka PB7

Simboličen mejnik zaključevanja projekta

KRŠKO Tehnični pregled novega plinskega bloka PB7 v Termoelektrarni Brestanica poleg končnega prevzema (Taking Over Certificate) predstavlja simboličen mejnik zaključevanja projekta.

Štiričlanska komisija s strani Ministrstva za okolje in prostor je pregledala dokumentacijo in dejansko stanje na terenu. Poudarek je bil na podrobnem pregledu dokazil o kvaliteti vgrajenih inštalacij, opreme, materialov in dokumentacije izvedenega stanja.  Na tehničnem pregledu je komisija ugotovila, da je plinski blok PB7 izveden v skladu z gradbenim dovoljenjem, pri čemer so bili upoštevani vsi pogoji in ukrepi, ter da je dokumentacija za pridobitev uporabnega dovoljenja izdelana v skladu s predpisi.

Fotogalerija (Foto: Termoelektrarna Brestanica):

Šestmesečno poskusno obratovanje

Na osnovi zaključkov tehničnega pregleda je odrejeno šestmesečno poskusno obratovanje, v sklopu katerega bodo izvedene tudi prve meritve obratovalnega monitoringa v skladu s programom prvih meritev. Nato sledi pridobitev uporabnega dovoljenja in predaja plinskega agregata v uporabo.

Termoelektrarna Brestanica

termoelektrarna brestanica
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja