Skip to main content
V Posavju 6.5° C Petek, 3. februar 2023
19.08.2019
20:31
Foto: Evrosad
Kot so sporočili iz družbe Evrosad, je njihova viljamovka ZIMA je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela zlato medaljo.

Oskar za Zimo

Kozole: "Priznanje stroke, da delamo v pravi smeri"

KRŠKO Kot pravijo v sporočilu, "gre za izjemno redko priznanje za slovenske pijače na tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami. IWSC je znan po strogem dvostopenjskem ocenjevanju. Pijače morajo najprej opraviti slepo degustacijo, nato pa še vrsto kemijskih in mikrobioloških analiz. Več kot 400 svetovnih strokovnjakov ocenjuje pijače iz več kot 90 držav sveta, postopek ocenjevanja pa traja več mesecev."

Prejeta nagrada nam veliko pomeni

Ob tem Boštjan Kozole, direktor Evrosada, pravi, "da nam prejeta nagrada veliko pomeni, saj gre za priznanje stroke, da delamo v pravi smeri. Dobili smo potrdilo, da se lahko naravni slovenski produkti kosajo z najboljšimi na svetu."

"Radi bi naredili najboljšo viljamovko na svetu"

Kozole še dodaja, da bi "radi naredili najboljšo viljamovko na svetu. Uveljavili bi jo radi kot avtohtono pijačo Slovenije, ter jo pripeljali na svetovni trg."

Viljamovka Zima

Kako naredijo viljamovko?

Viljamovka Zima je pripravljena po klasičnem, 50 let starem receptu, surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov. Za Zimo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. "Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine," dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja