Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
27.08.2020
12:02
Foto: arhiv ePosavje
V Velikem Mraševem bo do predvidoma 13. ure motena oskrba s pitno vodo, na Čatežu ob Savi pa predvidoma do 15. ure.

(12:01) Zaradi popravila okvare motena oskrba s pitno vodo

Na Čatežu ob Savi

Iz Komunale Brežice uporabnike pitne vode iz Krajevne skupnosti Čatež ob Savi obveščajo, da bo v četrtek, 27. avgusta, do predvidoma 15. ure motena dobava pitne vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju.

(11:48) V Velikem Mraševem motena oskrba s pitno vodo

Prosijo za razumevanje

V naselju Veliko Mraševo bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodu do predvidoma 13.00 ure prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo. "Priporočamo vam, da pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambene namene (po končani prekinitvi oskrbe) opravite temeljito izpiranje interne vodovodne napeljave, pred izpiranjem odstranite usmerjevalnike vode na pipah (t.i. perlatorje oziroma mrežice). Izpiranje naj bo na vseh pipah intenzivno, v sunkih s turbulentnim tokom, to pomeni s periodičnim zapiranjem in odpiranjem pip do največjega pretoka. Izpiranje naj traja najmanj 15 minut. Vse uporabnike prosimo za razumevanje. Za dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 07 48 17 225," pravijo v sporočilu.

(09:05) Nujna vzdrževalna dela na Cesti krških žrtev

Motena oskrba s pitno vodo na CKŽ od št. 8 do 83

Kot pravijjo v sporočilu, bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodu bo v četrtek, 27. avgusta 2020, do predvidoma 11.00 ure prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo na ulici Cesta krških žrtev, na odseku od št. 8 do št. 83, v Krškem.

Priporočila pred ponovno uporabo pitne vode

Ob tem priporočajo, da pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambene namene, po končani prekinitvi oskrbe, opravite temeljito izpiranje interne vodovodne napeljave, pred izpiranjem odstranite usmerjevalnike vode na pipah (t.i. perlatorje oziroma mrežice).

Prosijo za razumevanje

"Izpiranje naj bo na vseh pipah intenzivno, v sunkih s turbulentnim tokom, to pomeni s periodičnim zapiranjem in odpiranjem pip do največjega pretoka. Izpiranje naj traja najmanj 15 minut. Vse uporabnike prosimo za razumevanje," dodajajo v sporočilu.

(eP)

krško
pitna voda
obvestila

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja