Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
12.06.2019
16:16
Foto: PU Novo mesto
Policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo k previdnosti in strpnosti. Tistim, ki gredo na daljšo pot svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti in v hladnejših delih dneva.

Ob prvih znakih utrujenosti ustavite vozilo na primernem mestu

POSAVJE Ob prvih znakih utrujenosti naj vozniki vozilo na primernem mestu ustavijo in si odpočijejo. "Opozorilo k previdnosti in strpnosti namenjamo tudi tistim, ki bodo z avtomobilom premagovali le krajše razdalje v domačem okolju," sporočajo policisti.

Na cestah je veliko pešcev, kolesarjev in motoristov

Po ugotovitvah policistov so vozniki v domačem okolju pogosto manj previdni, manj so pozorni na ostale udeležence v prometu in morebitne spremembe prometne signalizacije. Na cestah je v tem obdobju veliko pešcev, kolesarjev in motoristov, ki spadajo med najranljivejše udeležence v prometu.

Vročina in povečana toplotna obremenitev vpliva tudi na voznike enoslednih vozil. Kolesarjem in motoristom prav tako svetujemo, da se izogibajo vožnji ob najbolj vročih delih dneva. Poskrbijo naj za svojo vidnost in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu – predvsem voznikov motornih vozil.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Telefoniranje med vožnjo zmanjša koncentracijo voznikov

Uporabljate smernike!

Vozniki avtomobilov pri vožnji v domačem okolju nemalokrat ne uporabljajo smernikov in ob zavijanju levo je to lahko usodno za motorista ali kolesarja, ki pripelje iz nasprotne smeri. Prav tako je znano dejstvo, da telefoniranje med vožnjo bistveno zmanjša koncentracijo voznikov.

Za volan le trezni

"Ponovno dodajamo, naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, razmeram na cesti in svojim vozniškim izkušnjam. Za volan naj sedejo le trezni, tudi če imajo namen prevoziti le nekaj kilometrov," še pravijo policisti.

(bš)

policija
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja