Skip to main content
V Posavju 2.6° C Petek, 28. januar 2022
17.02.2020
09:01
Foto: arhiv ePosavje
Kaj vse je v Posavju dogajalo od petka do ponedeljka, 14. do 17. februarja? Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so zabeležili tudi te dogodke.

Helikopter, trije požari in delovna nesreča

V soboto zjutraj v Brežicah helikopter

Ob 9.11 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj s sekundarno ekipo kliničnega centra Ljubljana s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Splošne bolnišnice Brežice v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Gorela štiri vozila

Ob 4.05 so v naselju Kerinov grm, občina Krško gorela štiri zapuščena vozila, požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Požar na Bregah

Ob 13.27 je v bližini naselja Brege, občina Krško, gorelo v naravnem okolju. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so požar, ki je zajel okoli hektar stare travnate površine pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Padel s strehe

Ob 17.04 se je v naselju Globoko, občina Brežice, pri padcu s strehe objekta poškodoval delavec. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanega na kraju ustrezno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v Urgentni center Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Dimniški požar na Oklukovi gori

Ob 19.49 so se v naselju Oklukova gora, občina Brežice, v dimniku stanovanjske hiše vnele saje. Gasilci PGD Spodnja Pohanca, PGD Sromlje in PGD Brežice so goreče saje pogasili in pregledali dimnik s termovizijsko kamero.

Prejšnji teden v Posavju 18 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 18 izrednih dogodkov, od tega tri v občini Krško, osem v občini Brežice in sedem v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj posredovali 24 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

reco brežice
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam