Skip to main content
V Posavju 4.8° C Četrtek, 8. december 2022
19.01.2022
08:12
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Iranca so ulovili na Zalokah, štiri Turke pri Dobovi, dvema je pomagal 32-letni hrvaški državljana. Policisti ga bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika.

Dogodki na meji

Iranca ulovili na Zalokah

Krški policisti so v nedelje popoldne na počivališču ob avtocesti v Zalokah prijeli državljana Irana, za katerega se je izkazalo, da je državno mejo prestopil izven mejnega prehoda nekje na območju Obrežja.

Imela sta pomočnika

Brežiški policisti so na mejnem prehodu Rigonce prevzeli v postopek dva državljana Turčije, ki so ju pri mejni kontroli policisti postaje mejne policije Dobova odkrili v tovornem prostoru kombiniranega vozila. Voznika kombija, 32-letnega državljana Hrvaške, so zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Dva Turka prijeli v okolici Dobove

Še dva državljana Turčije, ki sta državno mejo prestopila izven mejnih prehodov, so prijeli v okolici Dobove. Po prvih ugotovitvah policistov nista povezana s predhodnim primerom.

Policija, kljuka

Tudi v Beli krajini in na Vahti

V petek dopoldne so črnomaljski policisti na obvoznici prijeli sumljivo osebo, državljana Afganistana, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo vstopil na nedovoljen način. Novomeški policisti so v ponedeljek opoldne na Vahti prijeli še pet državljanov Afganistana.

(eP)

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam