Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
29.03.2021
20:01
PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
Posavski gasilci in reševalci so imeli v zadnjem marčevskem ponedeljku veliko dela. Nesreči v Sevnici in na Senovem, uhajanje plina v Krškem in požar podrasti v Straži pri Raki.

Nesreči v Sevnici in na Senovem

Sevnica

Zadnji ponedeljek v marcu se je končal žalostno, ob 9.35 je namreč v naselju Pod Vrtačo v Sevnici vlak povozil osebo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pristojnim službam na kraju.

Senovo

Trije poškodovani v nesreči na Titovi cesti

Ob 15.02 sta na Titovi cesti v Senovem, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske  Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite tekočine, nudili pomoč policistom ter reševalcem nujne medicinske pomoči Krško, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovane tri osebe in eno nato prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Na Rostoharjevi ulici poškodovali plinovod

Krški poklicni gasilci so sicer ob 12.38 posredovali še na Rostoharjevi ulici v Krškem, kjer so pri izvedbi gradbenih del poškodovali plinovod. Gasilci so zavarovali širšo okolico, odstranili vse vire vžiga, opravili meritve koncentracije plinov in kraj varovali do zaključka sanacije plinovoda, o dogodku pa so obvestili pristojne službe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

sevnica
krško
pge krško
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja