Skip to main content
V Posavju 14.4° C Sreda, 20. oktober 2021
11.08.2020
20:14
Foto: arhiv ePosavje
Zanimiv torek v Posavju, deset nujnih klicev z 112, helikopter zvečer v Brežicah, popoldne nesreča v Boštanju.

Helikopter v Brežicah, mina v Anžah, nesreča v Boštanju

Našel minometno mino, uničili so jo na kraju najdbe

Ob 10.38 je v gozdu v bližini naselja Anže, občina Krško, občan našel neeksplodirano minsko eksplozivno sredstvo. Pripadnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije sta minometno mino, kalibra 45 mm, ostanek iz druge svetovne vojne uničila na varnem kraju.

Poškodba pri popravilu mehanizacije

Ob 15.37 si je v Boštanju, občina Sevnica, občan poškodoval nogo pri popravilu mehanizacije. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Celje

Helikopter v Brežicah

Ob 18.30 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana na krovu poletela v Brežice in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala inkubator v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali deset pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece v naselje Križe, porabnikom prepeljali pet kubičnih metrov pitne vode.

(eP)

brežice
sevnica
krško
nmp sevnica
helikopter
slovenska vojska

Pridružite se nam

Novice iz Posavja