Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
04.08.2021
12:34
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zoper dva osumljenca zaradi kaznivih dejanj Davčne zatajitve.

Policija: Osumljenca sta se izognila plačilu davka

KRŠKO Med kriminalistično preiskavo so namreč kriminalisti ugotovili, da sta se osumljenca kot direktorja gospodarske družbe v Sloveniji in gospodarske družbe v tujini pri opravljanju dejavnosti trgovine s plemenitimi kovinami izognila plačilu davkov.

Kot pravijo policisti, je "družba neupravičeno v celoti oziroma deloma dobila vrnjen davek v Sloveniji za dobave domnevnim kupcem v drugih državah Evropske unije. Kriminalisti so ugotovili, da to ne drži, saj je bilo blago prodano končnim kupcem v Sloveniji in sicer v višini okoli 532.000 evrov." Policisti so na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali dve kazenski ovadbi po 249. členu KZ-1. 

Policisti tudi o knjiženju poslovnih dogodkov na podlagi napačnih listin

So pa zaradi knjiženja poslovnih dogodkov v poslovne knjige na podlagi vsebinsko napačnih listin osumljenca ovadili tudi zaradi kaznivih dejanj Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1.

Krško, občinska priznanja

Doleti ju lahko tudi do 8 let zapora

Kot pravijo policisti, je za kaznivo dejanje davčne zatajitve predvidena kazen zapora do osmih let, za kaznivo dejanje ponareditev ali uničenje poslovnih listin pa je predvidena kazen zapora do dveh let.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja