Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
18.01.2024
12:29
Nula nula šofer, policija
Grafika: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic.

V Leskovcu pri Krškem odtujili žlebove

V noči s torka, 16., na sredo, 17. januarja 2024, je v Leskovcu pri Krškem nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi.

V Bregah odtujili suhomesnate izdelke

V kraju Brege na območju policijske postaje Krško je v noči s torka, 16., na sredo, 17. januarja 2024, neznanec iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil suhomesnate izdelke.

Alkohol ne sodi za volan

V letu 2023 so alkoholizirani vozniki na območju policijske uprave Novo mesto povzročili 116 prometnih nesreč, v kateri sta dve osebi umrli, 12 jih je utrpelo hude telesne poškodbe, 46 pa je bilo lažje poškodovanih. Najpogostejši vzroki nesreč, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola, so bili neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje. "Policisti bomo tudi v prihodnjih dneh nadaljevali s preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov. Vse udeležence v prometu opozarjajmo naj ravnajo odgovorno in pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog ne sedejo za volan. Že pri koncentraciji 0,5 promila se namreč verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa 8-krat poveča v primerjavi s treznim voznikom. Verjetnost se z višjo stopnjo alkoholiziranosti eksponentno stopnjuje. Pri 1,5 promila se tveganje za nastanek prometne nesreče poveča za kar 22-krat"!

policija
alkohol
promet
tatvina

Pridružite se nam

Poglejte tudi