Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
02.11.2023
13:31
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje

Vandalizirani spomeniki v Sevnici

V sredo zjutraj so policisti v Sevnici ugotovili, da sta dva spomenika in cesta popisani s simboli svastike (kljukastega križa). Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci v noči iz torka na sredo, s sprejem rdečkaste, roza barve, popisali spomenika Savi Kladniku (doprsni kip na podstavku pri osnovni šoli) in marmorni obelisk s kiparsko kompozicijo iz brona in kamna na Trgu svobode z doprsnim kipom narodnega heroja Alojza Kolmana – Maroka (na stebrih pa je izpisanih še 64 imen padlih) iz leta 1958 s simboli svastike. Svastiko so opazili tudi na vozišču na Prešernovi cesti. Neznanci so pri kipih razmetali tudi sveče in cvetlične aranžmaje.

Policisti o okoliščinah dejanja še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti (297. člen Kazenskega zakonika Republike Slovenije) in Poškodovanja tuje stvari (220. člen Kazenskega zakonika Republike Slovenije).

Brežičanka žalila več ljudi

Brežiški policisti obravnavajo 26-letno Brežičanko, ker naj bi v ponedeljek popoldne na Trgu izgnancev zmerjala in žalila več ljudi. Ob prihodu policistov je ni bilo več na kraju, poslali ji bodo poziv, da razloži okoliščine dogodka.

Medsosedski spor se je končal z obležanjem

V ponedeljek, nekaj pred tretjo popoldne, je na številko policije za interventne primere 113 poklical moški iz Straže pri Raki in povedal, da ga je sosed udaril. Ko so na kraj prišli policisti, so prijavitelja in domnevnega oškodovanca našli v globokem počitku in ga stežka predramili, da bi jim razložil, kaj se je zgodilo (kazal pa je vidne znake opitosti). Ko so se pogovorili še s sosedi so se odločili, da je bil njegov klice lažen in mu bodo poslali plačilni nalog.

V Krškem 35-letnik iz Kerinovega Grma kričal in nadlegoval goste

V ponedeljek popolne so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Krškem, kjer je 35-letnik iz Kerinovega Grma kričal in nadlegoval goste, enega, ki ga je hotel pomiriti, tudi udaril, nato pa zmerjal še natakarico, ki ga je tudi hotela pomiriti. Lastniku lokala pa je še napovedal, da mu bo v zrak spustil lokal. 35-letniku bodo izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Na Obrežju zasegli avtomobil

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so prvega novembra pri ciljni mejni kontroli na Obrežju zasegli osebni avtomobil 25-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine, ker so v postopku ugotovili, da vozi avto v času prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije. Še isto popoldne so ga privedli na okrajno sodišče Krško v takojšnji postopek.

Prometne nesreče

V ponedeljek zjutraj je v Leskovcu pri Krškem 83-letni voznik osebnega avtomobila v križišču izsilil prednost 85-letnemu kolesarju, ki je zaradi trka padel in se lažje poškodoval.

V ponedeljek, okoli tretje ure popoldne, je 82-letni voznik osebnega avtomobila, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, pri Stranski vasi izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem sta se on in 84-letna sopotnica lažje poškodovala.

V ponedeljek zvečer, nekaj pred deveto uro, je prišlo do trka dveh vozil v Škocjanu. Pri trku je nastala le materialna škoda. Policisti so odredili preizkus alkoholiziranosti obema voznikoma, starima 30 let, saj je eden od njiju vozil preveč po sredini ceste in so posumili na njegovo zmožnost varnega upravljanja vozila v cestnem prometu. Pri enemu je rezultati pokazal 0,97 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ponj so prišli prijatelji, policisti pa so zanj napisali plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče (globa 120 evrov) in vožnje pod vplivom alkohola (1200 evrov in 18 kazenskih točk).

policija
nesreča
brežice
krško
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja