Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
23.01.2024
13:10
Foto: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 168 klicev.

V Krškem ukradeno kolo policisti našli na območju Trebnjega

V ponedeljek, 22. januarja 2024, okoli 16. ure so bili policisti policijske postaje Krško obveščeni o tatvini kolesa znamke Scott, z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Dobe. Na podlagi opisa so trebanjski policisti v noči na torek, 23. januarja, na območju Trebnjega izsledili in prijeli 21-letnega tatu, državljana Hrvaške. Ukradeno kolo so mu zasegli in vrnili oškodovanki. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Med hišno preiskavo našli in zasegli puško

Policisti policijske postaje Dolenjske Toplice so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Novem mestu in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 55-letnega moškega iz okolice Dolenjskih Toplic. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli puško neznanega izvora, za katero nima ustreznih dovoljenj. Po pregledu in klasifikaciji orožja bodo zoper 55 letnika uvedli hitri postopek z izdajo odločbe zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

V Posavju prijeli 72 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Velika Dolina, Obrežje, Mihalovec) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 13 državljanov Maroka, štiri državljane Mongolije, štiri državljane Rusije in dva državljana Egipta.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

policija
migranti
krško
državna meja
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi