Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
29.01.2024
12:11
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 1. in 29. 1. 2024 posredovali v 214 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 628 klicev.

Policisti prijeli tatu akumulatorjev

Krški policisti so bili v nedeljo, 28. januarja 2024 obveščeni, da naj bi na območju Gradišča pri Raki neznanci kradli akumulatorje in pobegnili z osebnim avtomobilom. Takoj so se odzvali in pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Na podlagi opisa so osumljence v Grmovljah izsledili in prijeli. 42-letnemu osumljencu in prav tako 42-letni osumljenki iz Dobruške vasi so ukradene predmete zasegli in jih vrnili oškodovancu. Ovadili jih bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Skozi balkon vlomil v hišo

V petek, 26. januarja 2024, je med 5.30 in 8.30 na Ratežu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Dva državljana Kosova v prtljažniku z dvema državljanoma Turčije

V petek, 26. januarja 2024, popoldne so policisti na Drnovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik in 20-letni potnik, oba državljana Kosova, v prtljažniku vozila prevažata dva državljana Turčije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo.

Romun prevažal štiri državljane Turčije

V noči z nedelje na ponedeljek, 29. januarja 2024, so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Romunije prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanom Kosova in Romunije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še niso zaključeni.

V Posavju prijeli 311 tujcev

Policisti so med 26. 1. in 29. 1. na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Čatež ob Savi, Obrežje, Bračna vas, Ribnica, Brežice, Velika Dolina, Jesenice) izsledili in prijeli 180 državljane Sirije, 65 državljanov Maroka, 17 državljanov Afganistana, deset državljanov Nepala, šest državljanov Bangladeša, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Šrilanke, pet državljanov Rusije, štiri državljane Egipta, štiri državljane Alžirije, tri državljane Jemna, tri državljane Konga, dva državljana Turčije in državljana Kameruna.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo s policije.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi