Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
03.11.2023
14:09
Policija, kombi
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na številko 113 prejeli 237 klicev, od tega je bilo 72 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Odtujili sedemnajst zajcev

Zjutraj so krški policisti opravili ogled kraja vloma v Zabukovju pri raki, kjer so storilci ponoči iz zajčnika odtujili sedemnajst zajcev. Oškodovan naj bi bil za okoli štiristo evrov.

S prikolico prehiteval v škarje

Nekaj po sedmi zvečer je 48-letni voznik osebnega avtomobila s prikolico pri Krškem neprevidno prehiteval tovorno vozilo s polpriklopnikom, saj ni imel dovolj prostora za varnost vključitev nazaj na svoj vozni pas (prehitevanje v škarje). Nasproti je v tistem času pravilno pripeljal 37-letni voznik, ki se kljub zaviranju in umikanju v desno, ni mogel ogniti trčenju. Zaviral in umikal se je tudi 37-letni voznik tovornjaka, da bi preprečil čelno trčenje obeh avtomobilov. Prišlo je do trka, v katerem se je lažje poškodoval 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pravilno vozil po svoji strani ceste. Zaradi nevarnega prehitevanja so povzročitelju napisali plačilni nalog.

Počilo v Sevnici

V Sevnici sta nekaj pred četrto popoldne trčila dva osebna avtomobila. Nastala je manjša materialna škoda in voznika, stara 24 in 54 let sta se namenila izpolniti evropsko poročilo, ko so se v dogajanje vmešali trije neznanci, ki so dogodek očitno prej opazovali. Niso jima pustili, da bi se dogovorila, pri tem jih je 54-letni voznik skupil, saj ga je eden od trojice udaril po obrazu. Pred prihodom policistov so se razbežali in jih še iščejo. Policisti so potem opravili še preizkus alkoholiziranosti udeležencev prometne nesreče, a prisotnosti alkohola niso ugotovili. Oba sta tudi imela veljavno vozniško dovoljenje.

policija
sevnica
krško
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi