Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
31.03.2021
07:00
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na številko 113 prejeli 193 klicev, posredovali so po enajstih prometnih nesrečah, v Sevnici voznik tovornega vozila zasegli tovornjak.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 30. marec 2021

Enajst prometnih nesreč

Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Deset kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali tudi zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Policija, avtomobil

193 klicev na 113

54 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev, posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Pri nadzoru meje izsledili tri Afganistance

Enega v tovornjaku

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na podvozju tovornega vozila srbskih registrskih oznak so odkrili še dva državljana Afganistana.

Dva pa pri nadzoru zelene meje

Policisti Policijske postaje Brežice pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policisti pravijo, da postopki z njima še niso zaključeni.

(eP)

sevnica
krško
brežice
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja