Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
05.02.2024
12:45
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 2. 2. in 5. 2. 2024 posredovali v 188 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 582 klicev.

Trčil v peško in pobegnil s kraja nesreče

V noči s petka na soboto, 3. februarja 2024, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Prvomajski ulici v Sevnici. Policisti policijske postaje Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Škoda srebrne barve na prehodu za pešce trčil v 30-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto in pobegnil s kraja nesreče. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so našli in zasegli avtomobil, poškodovan v nesreči. Okoliščine nesreče še preiskujejo, zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hudo poškodovan voznik električnega skiroja

Brežiški policisti so bili v nedeljo, 4. februarja 2024, okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na Mladinski ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, vse okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo.

Vlomili v skladišče podjetja

Med 30. januarjem in 2. februarjem 2024, je v Cerkljah ob Krki nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil več kovinskih predmetov v vrednosti okoli 7.000 evrov.

V Krškem pridržali kršitelja javnega reda in miru

Policiste PP Krško so v noči na 3. 2. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Krškem, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir, vpil in žalil družinske člane. 42-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja