Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
31.01.2024
07:52
Foto: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev.

Vlomili v nedograjeno počitniško hišo

V kraju Veniše na območju policijske postaje Krško je nekdo vlomil v nedograjeno počitniško hišo in odtujil tri motorne žage, suhomesnate izdelke in zračno puško. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Državljan Sirije prevažal devet Sirijcev

V torek, 30. januarja 2024, okoli 19.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Renult espace poljskih registrskih oznak, ki sprva znakov policistov ni upošteval. Med postopkom so ugotovili, da gre za državljana Sirije, ki je v vozilu prevažal devet državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

"Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo," so zapisali na policiji.

V Posavju prijeli 72 tujcev, največ iz Bangladeša (13)

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Rakovec, Jesenice, Obrežje) izsledili in prijeli 16 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Egipta, sedem državljanov Somalije, šest državljanov Maroka, po dva državljana Turčije, Indije, Senegala, Kameruna in Gvineje, državljana Sierra Leone in državljana Iraka.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja