Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
09.02.2024
10:04
Policija, kombi
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. in 9. februarjem 2024 posredovali v 134 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 376 klicev.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V sredo, 7. februarja 2024, nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na prehodu čez železniško progo v Dolnjem Brezovem. Policisti policijske postaje Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z vozilom obstal ob železniških tirih.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V Krškem vlomili v avto

Na parkirnem prostoru na Gubčevi ulici v Krškem je v četrtek, 8. februarja 2024, okoli 20.30 nekdo vlomil v osebni avtomobil. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Previdno na cesti tudi v pustnem času

V naslednjih dneh se že začenjajo prireditve in ostala druženja, povezana s pustnim obdobjem. Voznike opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da se mora voznik med vožnjo vzdržati vseh ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi pustne maske, lasulje, kostumi in podobno. Voznikom svetujemo, naj prilagodijo hitrost veljavnim omejitvam in razmeram na cestah, ki bodo po napovedih v naslednjih dneh mokre in spolzke. Pri nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko namreč različni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo voznika in potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila. Če vozite, nikar ne uživajte alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujemo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja