Skip to main content
V Posavju 23.2° C Ponedeljek, 14. junij 2021
30.12.2019
08:37
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju policijske uprave Novo mesto med vikendom prijeli 32 tujcev, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili nezakonito oziroma izven mejnih prehodov.

Petek

Na Senovem prijeli mladoletnega Afganistanca

Kot pravijo policisti, so v petek opoldne krški policisti na avtobusu na Senovem prijeli državljana Afganistana, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel nezakonito. "Ker naj bi bil mladoleten, se je v delo vključil še center za socialno delo."

Sobota

V soboto dopoldne akcija pri Dolšcah v kostanjeviški občini

V soboto dopoldne so v akciji, v kateri so sodelovali policisti iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, prometni policisti in policisti - vodniki službenih psov, v kraju Dolšce prijeli deset tujcev. Kakor pravijo policisti, naj bi bili tujci iz Bangladeša, Pakistana in Indije.

V Ločah prijeli Irance in Afganistance

V sobotnem večeru pa so brežiški policisti v Ločah prijeli osem tujcev iz Irana in Afganistana, ki so mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili nezakonito izven mejnih prehodov. Med njimi je bil tudi otrok in dva mladoletnika in kot pravijo policisti, naj bi šlo za tri družine.

Nedelja

Pri Rigoncah v dveh primerih prijeli 11 tujcev

V nedeljo zvečer so v bližini Rigonc v dveh dogodkih prijeli enajst tujcev, ki so mejo prestopili izven mejnih prehodov. V prvem primeru naj bi šlo za pet odraslih in štiri otroke iz Afganistana, v drugem pa za dva državljana Albanije.

Ponedeljek

V Dobovi prijeli dva Libijca

Na železniški postaji v Dobovi so policisti v ponedeljek ob pol šesti uri prijeli dva tujca, domnevno državljana Libije, ki sta v Slovenijo prišla mimo mejnih prehodov. Postopek so prevzeli brežiški policisti, postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni.

(bš)

državna meja
brežice
krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam