Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
07.05.2021
19:07
Nesreča v Krškem
Foto: ePosavje.com
Glavna cesta Krško - Brestanica je bila nekaj pred 13. uro zaradi prometne nesreče zaprta. Obvoz je bil čez Sotelsko, nastajali so zastoji. Nekaj po 14. uro so posledice nesreče odpravili.

Nesreča med Krškim in Brestanico, 7. maj 2021

(14:39) Uradno o nesreči pri Guntah

Gasilci, reševalci, policisti in vzdrževalci cest

Kot pravijo v uradni informaciji o nesreči, je ob 12.56 na cesti Krško–Brestanica voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča na brežino in se pri tem poškodovala. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, po razlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva, odstranili vozilo s cestišča in s tem sprostili promet.

Reševalci so poškodovano prepeljali v bolnišnico

Gasilci so do prihoda reševalcev poškodovani nudili prvo pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, delavci cestnega podjetja pa so postavili cestno zaporo in pomagali pri čiščenju cestišča.

(14:30) Posledice prometne nesreče pri Guntah so odpravili

(14:00) Promet poteka izmenično enosmerno

Zdaj na glavni cesti Celje - Krško, med odcepom za Brestanico in hidroelektrarno, promet zaradi prometne nesreče poteka izmenično enosmerno.

(13:20) Ceste so mokre in spolzke

Do nesreče je prišlo kmalu po krožišču pri krški hidroelektrarni, med hidroelektrarno in kamnolomom v Guntah. Pred mestom nesreče je nastala daljša kolona tovornih vozil, vozniki bodo pot proti Sevnici lahko nadaljevali po končanem ogledu prometne nesreče.

OBVOZ iz smeri starega mestnega jedra uredili čez obvoznico nazaj na Videm in mimo Sotelskega do Brestanice. Iz smeri Celja pa vozniki v križišču pred Guntami zavijejo levo proti Brestanici, od tam pa mimo železniške postaje in Sotelskega na Videm in v Krško.

V naših krajih dežuje, ceste so mokre in spolzke, za volanom svetujemo previdnost in potrpežljivost.

(13:14) Cesta zaprta, obvoz čez Sotelsko

Kot pravijo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste, je glavna cesta Celje - Krško zaprta pri hidroelektrarni. Obvoz za osebna vozila je možen po drugem bregu reke.

(eP)

krško
ceste
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja