Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
27.05.2022
13:27
Nesreča pri Jelovcu, 27. maj 2022
Foto: PGD Sevnica
Na glavni cesti med Boštanjem in Tržiščem se je v četrtkovem večeru zgodila prometna nesreča, promet je bil tam oviran.

Nesreča pri Jelovcu

Ob 19. uri in 27 minut se je pri Jelovcu v občini Sevnica zgodila prometna nesreča, ko se je voznik prevrnil z osebnim vozilom. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na kolesa, preprečili iztekanje motornih tekočin, očistili vozišče ter nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so na kraju oskrbeli eno osebo in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Gasilci zjutraj v Tržišču

Ob 9.32 so sicer v Osnovni šoli Tržišče v občini Sevnica gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata učilnice.

Policisti uradno o nesreči

Sevniški policisti so bili okoli 19.30 ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Boštanjem in Tržiščem pri Jelovcu. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 21-letni voznik začetnik peljal iz smeri Boštanja proti Tržišču. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ogrado ter se z vozilom prevrnil.

Voznik začetnik pod vplivom alkohola

Povzročitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,34 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

En nujni na 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali en poziv za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi