Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
08.06.2019
21:11
Foto: arhiv ePosavje
Nekaj pred 8. uro zjutraj so krški poklicni gasilci posredovali v naselju Pleterje, dobre tri ure pozneje pa z reševalci in policisti tudi ob prometni nesreči v Brodu pri Podbočju.

Dve intervenciji krških poklicnih gasilcev

V Pleterjah oljni madež na cesti

PLETERJE Ob 7.50 je na relaciji Zdole-Krško, v naselju Pleterje, občina Krško, oljni madež ogrožal promet. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so oljni madež v dolžini okoli tisoč metrov z vpojnimi sredstvi nevtralizirali in cestišče oprali, do onesnaženja naravnega okolja ni prišlo.

Nesreča v Brodu pri Podbočju

BROD PRI PODBOČJU Ob 11.03 sta v naselju Brod v Podbočju, občina Krško, trčili osebni vozili in pri tem sta se dve osebi poškodovali. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, na obeh vozilih odklopili bateriji, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Eno vozilo so odstranili z vozišča in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa.

Reševalci so dve osebi odpeljali v bolnišnco

Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovani osebi ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Obvestila in ostale aktivnosti

Pitna voda, nujni klici in naročilo

V krški občini so gasilci Poklicne gasilske enote Krško porabnikom v naselju Libna pripeljali deset kubičnih metrov pitne vode. V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali tri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali eno naročilo za odvoz kadavra.

(eP)

krško
pge krško
nmp krško
reco brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja