Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
16.08.2022
07:59
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do torka v Posavju prometna nesreča, dva požara in alge na potoku. Prejšnji teden so v Posavju

Petek

Drnovo

V petek ob 10.22 so v bližini naselja Drnovo v občini Krško gorele smeti. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so požar na površini okoli štirih kvadratnih metrih pogasili in preprčili nadaljnje širjenje v bližnji gozd.

Brestanica

Ob 9.09 je bil v Brestanici, občina Krško, v Senovškem potoku opažen temni madež. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so pregledali strugo in obrežje potoka ter odvzeli vzorec. Po posvetovanju s pristojnimi službami se domneva, da gre za naravni proces, nevarnosti za okolje pa ni bilo.

Čatež ob Savi

Ob 21.24 je na parkirišču bencinskega servisa Čatež ob Savi v občini Brežice gorelo osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Skopice, ki so zavarovali kraj dogodka in požar pogasili. Na gasilski straži so ostali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Skopice, vozilo je uničeno.

Nedelja

Zabukovje pri Raki

V nedeljo ob 18.38 sta se v naselju Zabukovje pri Raki v občini Krško trčila in voznik osebnega vozila. Pri tem se je kolesar poškodoval. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali mesto nesreče in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč kolesarju. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so kolesarja na kraju ustrezno oskrbeli in ga napotili v Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto, obveščene so bile pristojne službe.

NMP Krško, rešilec 112

Prejšnji teden 14 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 14 izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, štiri v občini Brežice in pet v občini Sevnica.

48 pozivov 

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do torka zjutraj posredovali 48 pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

pge krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja