Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
01.08.2022
09:23
Nesreča na Vrhovem
Foto: PGD Sevnica
Od petka do ponedeljka v Posavju tri prometne nesreče, gasilci so imeli zaradi os in sršenov pet intervencij.

Od petka do ponedeljka v Posavju

Petek

Obrežje

V petek ob 11.12 so na Prilipah v občini Brežice gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje odstranili več osjih gnezd iz pomožnega objekta.

Gorenja Pirošica

Ob 19.10 so v Gorenji Pirošici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje odstranili sršenje gnezdo iz počitniškega objekta. Nekaj pozneje, ob 20.34 je bilo, so na Gubčevi ulici v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Obrežje odstranili osja gnezda iz stanovanjskega objekta.

Brežice

Ob 20.59 sta na Pleteršnikovi ulici v Brežicah trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala, katero so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Brežice. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, razsvetljevali kraj in očistili cestišče, o dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Nujna medicinska pomoč

Julija v Posavju 74 izrednih dogodkov

V preteklem mesecu so na območju Posavja zabeležili 74 izrednih dogodkov, od tega 31 v občini Krško, 11 v občini Sevnica, 30 v občini Brežice in dva v občini Kostanjevica na Krki.

Prejšnji teden 20 izrednih dogodkov

Prejšnji teden so sicer v Posavju zabeležili 20 izrednih dogodkov, od tega štiri v občini Krško, trinajst v občini Brežice in tri v občini Sevnica.

50 pozivov za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka zjutraj posredovali 50 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Sobota

Vrhovo

V soboto ob 10.18 je na Vrhovem v občini Radeče osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč eni poškodovani osebi, posuli razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na vozišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano pregledali na kraju dogodka.

Sevnica

Ob 20.07 so na Kvedrovi cesti v Sevnici sevniški gasilci s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo iz pasje ute.

Nedelja

Orešje na Bizeljskem

V nedeljo ob 9.22 so v naselju Orešje na Bizeljskem gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje odstranili sršenje gnezdo iz napušča stanovanjskega objekta.

Bukošek

Ob 13.05 sta pri Bukošku v občini Brežice trčili osebni vozili, v nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli po izteklih motornih tekočinah, dežurni delavec cestnega podjetja je počistil cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

krško
brežice
sevnica
pgd brežice
pge krško
nmp krško
nmp sevnica
nmp brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi