Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
08.08.2022
10:24
Gasilci PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka na 112 prometna nesreča, trije požari in tri tehnične intervencije.

Sobota

Požar v Veliki vasi

V soboto zjutraj je ob 6.52 v naselju Velika vas pri Krškem gorelo v naravi. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so na kraju ugotovili, da gre kljub prepovedi za kurjenje odpadnega materiala, požar so pogasili in pregledali okolico.

Tehnična intervencija

Ob 12.08 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v Naselju Heroja Maroka v Sevnici s tehničnim posegom odprli vhodna stanovanjska vrata.

Nesreča na Bizeljskem

V soboto ob 14.12 sta na Kumrovški cesti na Bizeljskem v občini Brežice trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka in poskrbeli za odklop baterij. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so motorista na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Sršeni in ose

Ob 17.54 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje s poslovnega objekta na Cesti bratov Milavcev v Brežicah odstranili sršenje gnezdo, ki je ogrožalo občane. Kasneje so v Arnovem selu v občini Brežice z objekta odstranili sršenje in osja gnezda.

NMP Krško, rešilec 112

15 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 15 izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Krško, šest v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

21 pozivov za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali deset pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Nedelja

Gorelo na avtocesti

V nedeljo ob 6.40 je na avtocesti na počivališču Čatež ob Savi v občini Brežice gorelo osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Cerina so požar pogasili. Vozilo je uničeno.

Pomoč reševalcev in gasilcev

Ob 7.38 so na Planinski cesti v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društv Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, omogočili reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica dostop do obolele osebe in jim nudili pomoč pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Gorelo v gozdu

Ob 21.28 je v Dobrovi v občino Krško gorelo na težko dostopnem kraju ob gozdu. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško ter gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Senovo in Stranje so požar pogasili.

pge krško
krško
pgd sevnica
sevnica
brežice

Pridružite se nam