Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.03.2021
14:55
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V sredo nekaj po 19. uri so policisti na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto prejeli več obvestil voznikov, da na avtocesti proti Obrežju voznik vozi v napačni smeri.

Izsledili so ga pri odcepu za Novo mesto, ulovili pa pri Starinah

Na pasu proti Ljubljani v nasprotno smer

NOVO MESTO Z Operativno-komunikacijskega centra so v izsleditev nevarnega voznika in izvajanje ukrepov za zagotavljanje varnosti drugih udeležencev v prometu takoj napotili vse razpoložljive policijske patrulje. Policisti so nevarnega voznika VW passat policisti pri odcepu za Novo mesto izsledili, ga ustavljali, vendar znakov policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Alkotest? Veliko preveč

Kot pravijo policisti, je pri avtocestnem postajališču Starine nameraval avto obrniti, pri tem pa čelno trčil v varovalno ograjo in poskušal nadaljevati z vožnjo, kar so mu preprečili. Med postopkom so ugotovili, da je 53-letni kršitelj pod vplivom alkohola v litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola.

Čaka ga kazenska ovadba

Policisti bodo zoper voznika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

(eP)

brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice