Skip to main content
Petek, 12. april 2024
04.03.2024
14:15
Foto: ePosavje.com
Policisti so med 1. in 4. 3. 2024 prijeli tri tihotapce, ki so kupaj prevažali 33 tujcev, največ iz Iraka (17). Na območju policijske postaje Brežice so prijeli še 267 tujcev, največ iz Sirije (80).

V kombiju prevažal 22 tujcev

V soboto, 2. marca 2024, okoli 7. ure so policisti v naselju Črnc kontrolirali voznika kombija Mercedes vito bosanskih registrskih oznak. Voznik je skušal pobegniti, vendar so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 27-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je prevažal 12 državljana Iraka, osem državljanov Irana in dva državljana Turčije.

Foto: PP Brežice

Romun prevažal šest državljanov Turčije

V soboto, 2. marca 2024, popoldne so v Slovenski vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4 nemških registrskih oznak. 55-letni državljan Romunije je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljan Romunije v vozilu prevažal pet državljanov Iraka

V noči z nedelje na ponedeljek, 4. marca 2024, so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 320 nemških registrskih oznak. Ugotovili so, da 44-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanu Bosne in Hercegovine in dvema državljanoma Romunije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

V Posavju prijeli 267 tujcev

Policisti so med 1. 3. in 4. 3. na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Kapele,  Podvinje, Jereslavec, Brezje pri Veliki Dolini, Mihalovec, Bukošek, Gorenji Lenart, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 80 državljanov Sirije, 68 državljanov Afganistana, 25 državljanov Indije, 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, devet državljanov Egipta, osem državljanov Konga, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Turčije, pet državljanov Iraka, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Nepala, tri državljane Pakistana, dva državljana Senegala, dva državljana Kameruna, dva državljana Gane, državljana Somalije in državljana Alžirije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja