Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
02.07.2022
13:58
Požar v Gabrju pri Sevnici
Foto: PGD Sevnica
Pri Jelovcu požar, v akciji so gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Sevnica in Gasilske zveze Trebnje.

Požar pri Jelovcu

(19:13) Sirene v občini Sevnica

Ob 18. uri in 50 minut so na Regijskem centru za obveščanje Brežice vklopili sistem javnega alarmiranja v delu občine Sevnica. V kraju Gabrje - med Jelovcem in Spodnjimi Vodalami - je namreč prišlo do požara na gospodarskem objektu. V akcijo so poslali gasilce iz prostovoljnih gasilskih društev Boštanj, Tržišče in Šentjanž, za njihovo aktiviranje so uporabili sireno z znakom za neposredno nevarnost.

(19:25) Tudi iz Sevnice, Krmelja in Mokronoga

Kot so sporočili pozneje, so na intervencijo aktivirali še gasilce iz Sevnice, Krmelja in Mokronoga iz sosednje občine. 

(19:32) Pa tudi gasilce PGD Poklek in Šentrupert

Vse kaže, da gre v Gabrju za večji in obsežnejši požar. Ob 19. uri in 31 minut so namreč aktivirali še gasilce iz PGD Poklek in PGD Šentrupert iz sosednje Gasilske zveze Trebnje.

Ogen uničil hlev in stanovanjsko hišo

V petek ob 18.50 je v Gabrju v občini Sevnica gorel hlev, požar pa se je nato razširil še na stanovanjsko hišo in oba objekta uničil. Požar je bil ob prihodu gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Šentjanž, Tržišče, Sevnica, Krmelj, Poklek, Boštanj, Mokronog in Šentrupert že močno razširjen na oba objekta.

Požar je bil že polno razvit

Gasilci so požar lokalizirali, preprečili širjenje in pogasili, s pomočjo delovnega stroja so razkrili in podrli streho hleva, razmetali seno ter s termovizijsko kamero pregledali območje požara.

Osem oseb se je nadihalo dima

Osem oseb se je nadihalo dima, pomagali so jim reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, dve osebi so prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

V požaru brez poginulih živali

"Obveščen je bil tudi dežurni veterinar za oskrbo poškodovanih živali. V požaru ni bilo poginulih živali," dodajajo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Petek v Posavju

Požar na njivi

Ob 9.46 je pri romskem naselju Kerinov Grm v občini Krško gorel oves na njivi. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog so s hitrim posredovanjem požar omejili in pogasili.

Otroka so rešili

Ob 13.19 je na Topliški cesti na Čatežu ob Savi v občini Brežice v avtu ostal zaklenjen otrok. Tam prisotni občani so uspeli vozilo odpreti še pred prihodom gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Cerina, njihovo posredovanje na koncu ni bilo potrebno.

Pet nujnih

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
gasilci
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi