Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
05.12.2020
11:03
Sneg na avtomobilih
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Na območju Policijske uprave Novo mesto so v četrek obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Brežiški policisti ustavljali zasnežene avtomobile "podmornice"

Večino nesreč so vozniki pozvročili zaradi neprilagojene hitrosti

Kot pravijo policisti, so v večini primerov nesreče povzročili vozniki, ki hitrosti vožnje niso prilagodili razmeram na cestah, ki so bile ponekod zasnežene in spolzke. Brežiški policisti so v jutranjih urah med kontrolo prometa ustavljali voznike, ki z vozil niso odstranili snega in ledu.

Sneg, policija, december 2020

Padec snega ali ledu z vozila lahko razbije steklo in poškoduje voznika

Voznike motornih vozil policisti opozarjajo na previdnost. Ob zasneženih in zaledenelih steklih voznik ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozila, ki se vključuje v promet. "Opozarjamo tudi na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo in poškoduje voznika, predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč," dodajajo v sporočilu.

Na vozilih brez snega, ledu ali drugih snovi

"Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

(eP)

policija
brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja