Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
24.11.2021
10:11
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti v Novi vasi pri Mokricah so prijeli 69-letnega Slovenca in pet Afganistancev.

V Novi vasi pri Mokricah prijeli 69-letnika in 5 Afganistancev

Policisti Policijske postaje Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na sredo v Novi vasi pri Mokricah ustavili osebni avtomobil VW golf slovenskih registrskih oznak.

Prevažal pet Afganistancev

Med postopkom so ugotovili, da 69-letni voznik v vozilu prevaža pet državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 69-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnem sodniku

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo," pravijo policisti.

24-letnica iz trgovine odnesla več prehrambenih izdelkov

Krški policisti so bili okoli 18. ure obveščeni o tatvini v prodajalni v Krškem, kjer naj bi ženska iz trgovine brez plačila odnesla več prehrambenih izdelkov. Policisti so 24-letno osumljenko iz Kerinovega Grma izsledili in prijeli.

Artikle so vrnili v prodajalno, na tožilstvo pa oddali ovadbo

Policisti so ji zasegli ukradene artikle v vrednosti več kot sto evrov in jih vrnili osebju prodajalne, na pristojno tožilstvo jo bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja