Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
16.12.2019
15:03
Foto: ePosavje
Pri nadzoru državne meje izsledili 6 tujcev, na Obrežju v tovornjaku še peterico, štiri Afganistance so izsledili v Šentjurju, uspelo jim je presličiti policiste na Obrežju.

V slovenskem tovornjaku 5 Afganistancev

V soboto je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak.

Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Štirim Afganistancem se je uspelo pretihotapiti

V nedeljo, ob 12.50 uri, pa so na območju Hotunj v občini Šentjur prijeli 4 državljane Afganistana, za katere so policisti ugotovili, da so v Slovenijo prišli skriti med tovorom na tovornem vozilu, ki je v Slovenijo pripeljalo preko mejnega prehoda Obrežje. "Med postopkom so vsi državljani Afganistana zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom," dodajajo celjski policisti.

Čatež, Boštanj, Rigonce: Prijeli še 6 tujcev

5 Afganistancev in Tunizijec

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med petkom in ponedeljkom na območju Čateža ob Savi, Boštanja on Rigonc izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana in državljana Tunizije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

(bš)

državna meja
policija
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja