Skip to main content
V Posavju 22.5° C Četrtek, 5. avgust 2021
06.10.2020
16:11
Grafika: ePosavje
Policisti so v Leskovcu pri Krškem znova obravnavali primer, ko sta neznanca zamotila občanko, eden od njiju pa je pregledal hišo in odnesel za okoli 3000 evrov nakita.

Pripeljal se je na dvorišče in zamotil stanovalko

Njegov kolega pregledal hišo in odnesel nakit

KRŠKO Krški policisti so bili obveščeni o lažnem izdajanju za delavca telekomunikacijskega podjetja. Kot pravijo policisti, se je v ponedeljek okoli 10. ure na dvorišče stanovanjske hiše v Leskovcu pri Krškem z osebnim avtomobilom sive barve pripeljal neznanec, ki se je lažno predstavljal za uslužbenca telekomunikacijskega podjetja.

Odpeljala sta se s sivim avtomobilom ljubljanskih registrskih oznak

Kakor dodajao policisti, je starejšo stanovalko zamotil s pogovorom in jo zvabil iz hiše, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3000 evrov. Žrtev je šele bo odhodu neznancev ugotovila, da je bila oškodovana. Osumljenec naj bi bil srednjih let in močnejše postave, odpeljal pa naj bi se z osebnim avtomobilom sive barve ljubljanskih registrskih oznak.

Policija, avtomobil

Nasveti policistov

Previdni bodite ob obisku neznancev

Policisti občanom ponovno svetujejo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin so policisti obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma. "Svetujemo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko za osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa da osebo odslovijo in ji svetujejo, da se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih ali oseba, ki jo poznajo ji zaupajo," pravijo policisti.

Neznane osebe ne vabite v hišo

Neznano osebo naj imajo ves čas pod nadzorom in jo ne vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila. V primeru da postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam