Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
17.09.2020
13:52
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti opozarjajo: Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost, da boste imeli prometno nezgodo, štirikrat večja.

V dveh dneh več kot 120 kršitev uporabe telefona med vožnjo

V ponedeljek so ugotovili 65 kršitev

KRŠKO Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto v ponedeljek in torek, 14. in 15. septembra, izvajali poostren nadzor prometa in posebno pozornost namenili uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. V ponedeljek so ugotovili 65 kršitev, v torek pa samo na širšem območju Novega mesta 64.

Štirikrat večje tveganje za nesrečo, če med vožnjo govorite po telefonu

Motnje pozornosti med vožnjo, kamor štejemo tudi uporabo mobilnih telefonov, so lahko tudi dejavnik nastanka prometnih nesreč. Po nekaterih tujih raziskavah je tveganje za nastanek prometne nesreče kar štirikrat večje, če med vožnjo govorimo po telefonu. Slovenska zakonodaja telefoniranje med vožnjo dovoljuje, a le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje.

In če že res morate telefonirati, ustavite na primernem mestu zunaj vozišča

Kljub temu policisti svetujejo, da med vožnjo ne telefonirate, saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso našo pozornost. "V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolj varno, da se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujete šele, ko končate s pogovorom," dodajajo policisti.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja