Skip to main content
V Posavju 1.7° C Torek, 7. februar 2023
24.03.2021
20:28
Foto: arhiv ePosavje
Predzadnja marčevska sreda je bila v Posavju zelo živahna. Gasilci so posredovali na štirih požarih, v Brežicah helikopter dvakrat, delovna nesreča v Krškem.

Začelo se je nekaj po 8. uri

Veliki Dol

Živahna sreda se je začela že zjutraj, ko so na požarišču torkovega večernega požara še enkrat posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen in kraj požara, ogenj je gospodarsko poslopje povsem uničil, dodatno zalili z vodo.

Orešje nad Sevnico in Križe

Nekaj po 10. uri so sevniški gasilci posredovali v Orešju nad Sevnico, kjer je zagorelo v naravi. Slabi dve uri pozneje so gasilci PGD Križe 1999 in Spodnja Pohanca odšli na intervencijo v Križe, kjer je prišlo do dimniškega požara.

Nesreča v Krškem

"Ob 11.43 je v podjetju Vipap Krško, v Krškem pri opravljanju del delavcu stisnilo roko," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu in reševalcem nujne medicinske pomoči Krško ter poškodovanega prenesli do reševalnega vozila. "Reševalci so težje poškodovanega na kraju medicinsko oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Brežice," dodajajo v obvestilu.

Helikopterja v Brežicah

V dnevnem biltenu Regijskega centra za obveščanje Brežice pa lahko najdemo še dve obvestili, ob 13.36 in 13.39 uri sta v Brežicah pristala helikopterja Slovenske vojske. Dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor je iz Brežic v Ljubljano prepeljala poškodovano osebo, dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika pa je v Ljubljano prepeljala inkubator z novorojenčkom.

Požar v Brestanici

Krški poklicni gasilci so popoldne posredovali še enkrat, ob 17.41 je namreč ob Elektrarniški cesti v Brestanici zagorelo v naravi. Krški poklicni gasilci so s pomočjo gasilcev prostovoljnega gasilskega društva Brestanica pogasili požar podrasti na površini okoli 25 arov .

NMP Krško, rešilec 112

Deset nujnih klicev z 112

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali deset pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
pge krško
helikopter
brežice
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja