Skip to main content
V Posavju 17.9° C Nedelja, 13. junij 2021
13.08.2020
11:05
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na četrtek na območju kraja Kalce - Naklo ustavili kombi nemških registrskih oznak.

S kazensko ovadbo ga bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika

V kombiju je prevažal 26 tujcev, 17 je bilo državljanov Pakistana

Policisti so med postopkom ugotovili, da 26-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža 26 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so 26-letnemu osumljencu odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

17 Pakistancev, šest državljanov Bangladeša in trije Afganistanci

Kot pravijo v sporočilu, policijski postopki s 17 državljani Pakistana, šestimi državljani Bangladeša in tremi državljani Afganistana pa še potekajo.

Na meji izsledili še 18 tujcev

Tudi na območju Velikih Malenc in Boršta

Policisti so na območju Velikih Malenc, Boršta (na območju Policijske postaje Brežice), Preloke, Dalnjih Njiv (na območju Policijske postaje Črnomelj), Cerovega Loga (na območju Policijske postaje Šentjernej) in Novega mesta izsledili in prijeli še 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki z njimi še niso končani

"Policijski postopki z devetimi državljani Afganistana, sedmimi državljani Bangladeša, državljanom Pakistana in državljanom Maroka še potekajo," dodajajo policisti.

(ep)

krško
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja