Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
20.03.2020
10:20
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisi so v sredo in četrtek na območju Policijske uprave Novo mesto izsledili in prijeli 109 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Sreda

Prilipe, Velike Vodenice

Policisti so v sredo na območju krajev Prilipe in Velike Vodenice izsledili in prijeli 25 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Kot pravijo policisti, policijski postopki s 16 državljani Bangladeša, osmimi državljani Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Četrtek

Od Bele krajine do Posavja

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Stari trg ob Kolpi, Radenci, Špeharji, Ručetna vas, Miklarji, Dolenji Radenci, in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 84 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tudi v teh primerih policijski postopki z 69 državljani Pakistana, 12 državljani Afganistana, državljanom Indije, državljanom Bangladeša in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

V prikolici odkrili dva Maročana

V sredo okoli 9. ure je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznih tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli dva državljana Maroka, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

policija
brežice
krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi