Skip to main content
V Posavju 13.7° C Petek, 26. 2024
28.03.2022
18:19
Izak Vukič, Simon Širec, Gašper Zlobko
Foto: Rožman
Od 7. do 22. marca 2022 je potekalo 51. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG), kjer so se izjemno uspešno predstavili tudi učenci Glasbene šole Brežice.

Brežičani uspešni na TEMSIG-u

BREŽICE Na tekmovanju, ki sta ga tokrat gostili Štajerska in Prekmurska regija je tekmovalo pet učencev Glasbene šole Brežice in osvojilo 3 zlate in 2 srebrni plaketi. Aleksander Borovšak je v kategoriji klarinet 1a dosegel 94 točk in srebrno plaketo (mentorica prof. Jožica Zupančič), Anej Bašič je v kategoriji klarinet 1b dosegel 97 točk, zlato plaketo in 3. nagrado, Tomaž Feguš je v kategoriji klarinet 1c dosegel 96 točk in zlato plaketo (obema je mentor prof. Igor Požar). Izak Vukič je v kategoriji saksofon 1a dosegel 98,67 točke, zlato plaketo in 2. nagrado, ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe (mentor prof. Simon Širec). Gašper Zlobko je v kategoriji petje 1b dosegel 90,67 točke in srebrno plaketo (mentorica prof. Mihaela Komočar Gorše). Vseh pet učencev je na klavirju spremljala prof. Pierina Cavaliere Mršić.

Fotogalerija (Foto: Rožman)

Tomaž Feguš in Gašper Zlobko sta uspešno opravila tudi sprejemni preizkus iz glasbene nadarjenosti na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani (KGBL), kjer bosta jeseni nadaljevala glasbeno šolanje. "Ponosni smo na naše učence in učitelje, ki marljivo in vztrajno poučujejo naše nadarjene učence in vlagajo trud in znanje v njihov glasbeni in s tem tudi osebni in celostni razvoj. Nešteto ur vaje so vložili učenci in zasluženo žanjejo uspehe. Pomembno je, da imamo takšna tekmovanja, ki so tudi motivacija za delo v glasbeni šoli za naprej. Želimo si še več takšnih uspehov, ki bogatijo našo kulturno krajino in pišejo lepo glasbeno zgodbo," je dodal ravnatelj prof. Daniel Ivša.

Vir: Glasbena šola Brežice Fotografije: Foto Rožman

glasbena šola brežice
brežice

Pridružite se nam