Skip to main content
V Posavju 15.7° C Torek, 21. marec 2023
03.12.2019
09:01
Kino spored, 3. december 2019
Grafika: Kulturni dom Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 3. in 8. decembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Filmski program Kina KDK (27. november - 1. december 2019):

Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Zgodbe iz kostanjevih gozdov*

(Zgodbe iz kostanjevih gozdov, Gregor Božič, Slovenija, Italija, 2019)

Zgodbe iz kostanjevih gozdov so sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.

NA SPOREDU:

 • torek, 3. 12., ob 18. uri
 • sreda, 11. 12., ob 20. uri
Last christmas

Last Christmas

(Last Christmas, Paul Feig, ZDA, Velika Britanija, 2019)

Prišel je december in z njim se je tudi v kinematografih pričelo pravo božično vzdušje, saj prihaja romantična komedija, ki so jo navdihnili ritmi Georgea Michaela z naslovom Last Christmas. V filmu bomo slišali že znane skladbe slavnega pevca, pa tudi nekaj novih, ki še nikoli niso bile objavljene.

Kate v trgovini z božičnimi okraski dela kot prodajalka, svojo službo pa, medtem ko mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škornji, sovraži. Njeno življenje je polno slabih odločitev, hodi na avdicije, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom, se ji življenje obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. In ko se London pripravlja na enega najčudovitejših praznikov v letu - božič, se zdi, da jima bližina ni usojena. A včasih je treba pustiti, da sneg pade, kamor lahko, včasih je treba prisluhniti srcu … in treba je imeti upanje.

NA SPOREDU:

 • torek, 3. 12., ob 19.30 uri * ZARADI TEHNIČNIH TEŽAV ODPADE *
 • sobota, 7. 12., ob 20. uri
 • petek, 13. 12., ob 18. uri
Jaz sem Frenk

Jaz sem Frenk*

(Jaz sem Frenk, Metod Pevec, Slovenija, 2019)

Nepričakovana dediščina po umrlem očetu sproži spor med Frenkom, upornikom, ki še vedno prisega na socialistične vrednote in njegovim bratom Branetom, tipičnim post-tranzicijskim tajkunom. Medtem, ko Frenk raziskuje izvor denarja, ki si ga je pokojni oče kot eden vidnih osamosvojiteljev prisvojil z raznimi sumljivimi posli, želi Brane do denarja s pomočjo odvetnikov in mreže očetovih „prijateljev“, ki jim niso tuje niti mafijske metode. Branetova žena Ines, ki je v resnici ves čas ljubila Frenka, se znova znajde med bratoma.

NA SPOREDU:

 • sreda, 4. 12., ob 18. uri
Ledeno kraljestvo 2

Ledeno kraljestvo 2

(Frozen 2, Chris Buck, Jennifer Lee, ZDA, 2019)

Med svoje številne oboževalce se vračata sestri Elza in Ana, ki se bosta skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom podali na nevarno potovanje globoko v gozd, na katerem bodo skupaj odkrili, kje je sploh izvor Elzinih čarobnih moči, s pomočjo katerih bodo rešili kraljestvo. Če se je Elza v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem zgolj upala, da jih ima dovolj.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

 • četrtek, 5. 12., ob 18. uri
 • sobota, 7. 12., ob 18. uri
Playmobil film

Playmobil film

(Playmobil: The Movie, Lino DiSalvo, Francija, Nemčija, 2019)

Animirana pustolovščina z naslovom Playmobil film je osnovana po igračah Playmobil. Potem ko se brat in sestra znajdeta v animiranem vesolju Playmobil, mora sestra rešiti brata in ga pripeljati nazaj domov. A pred tem odkriva svetove, kjer se zgodi lahko karkoli.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

 • sobota, 7. 12., ob 16. uri
 • nedelja, 8. 12., ob 17. uri
 • nedelja, 15. 12., ob 17. uri
Nož v hrbet

Nož v hrbet

(Knives Out, Rian Johnson, ZDA, Kitajska, 2019)

Zgodba filma Nož v hrbet se odvija okoli družinskega večera, ki se sprevrže v nočno moro, saj na njem umre 85-letni Harlan Thrombey – glava družine. V njegov dom prispeta detektiva, da bi razrešila njegovo nenadno smrt ter razkrila dobro skrite družinske skrivnosti. Kmalu se zadeva zaplete, saj je sumljiv prav vsak član družine. Režiser Johnson je primerjal film z misterioznimi ugankami Agathe Christie in povedal, da ima film „Hitchcockov zaplet”.

NA SPOREDU:

 • edelja, 8. 12., ob 19. uri
 • petek, 13. 12., ob 20. uri

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(Kulturni dom Krško, eP)

kino spored
kulturni dom krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice