Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
19.05.2022
08:59
Letni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško
Foto: Lovro Vakselj
V soboto, 14. maja, so člani Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško v Veliki dvorani Kulturnega doma Krško izvedli samostojni letni koncert. V nadaljevanju objavljamo zapis in fotografije.

Koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško 

KRŠKO Tokrat so pod taktirko Petra Gabriča svoje muziciranje namenili filmski glasbi. Preko glasbe in filmskih odlomkov na platnu so želeli popeljati obiskovalce v popolno doživetje.

"Aleš Tuhtar, ki že tradicionalno odlično povezuje naše koncerte, je na začetku glasbenike povabil k izvedbi prve skladbe iz filma Pearl Harbor, Hansa Zimmerja. Mnogim so se ob tako aktualni tematiki in odlični izvedbi orosile oči. Sledila je skladba iz filma Boter. Navdušila je s svojo prepoznavnostjo ter uvodom, ki ga je na trobenti odigrala mlada Tia Štefanič. Naslednja glasba iz filma The Last Samurai nas je popeljala v daljne čase Dežele vzhajajočega sonca," pravijo glasbeniki. Z glasbo iz filma Cinema Paradiso se je ob orkestrski spremljavi predstavila solistka na violini Živa Letnar in očarala ter navdušila občinstvo.

Seveda pa brez dobrodošlice novim članom, ki so bili tokrat predstavljeni, koncert ne bi bil popoln. V teh negotovih, zadnjih treh letih so orkestru pridružili številni mladi glasbeniki - Tia Strommer, Lucija Urbanč, Tia Štefanič, Timotej Hribar, Manca Baznik, Ema Žičkar, Leon Drstvenšek, Jure Kozmus, Urban Levičar, Nejc Zupanc, Anže Šeško, Zarja Stojanović, Jan Fritz, Nuša Zaman Jelenič, Lucija Jakhel, Jaka Sotošek in Uma Učakar.

Fotogalerija (Foto: Lovro Vakselj, Simon Krnc):

Predsednica Tatjana Vakselj se je ob tej priložnosti zahvalila vsem podpornikom, še posebno Mestni občini Krško, staršem mladih glasbenikov, Glasbeni šoli Krško in dirigentu Petru Gabriču. V drugem delu so poslušalci uživali v glasbi iz filma Forest Gump, Life is beautiful ter Mama Mia.

In prav za konec, so ob spremljavi orkestra štiri zelo mlade pevke Zara Kelavić, Eva Rus, Vita Cekuta in Gaia Cekuta prisrčno zapele skladbo Pustite nam ta svet, iz filma Čisto pravi gusar. V teh nemirnih časih nosi pesem močno izročilo ohraniti svet za naše potomce.

''PUSTITE NAM TA SVET NEDOLŽEN IN DRUGAČEN.
NAJ VSAK KI VANJ JE UJET BO PRISTEN NEPOPAČEN."

"Koncert je bil vseskozi glasbeno in čustveno bogat. Prav to nas navdaja z upanjem, da smo se vrnili v stare, dobre čase kulturnega delovanja. Naše zvesto občinstvo to potrjuje. V polni dvorani nas je publika nagradila z bučnim aplavzom in stoječimi ovacijami," dodajajo člani Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško.

glasbena šola krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja