Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
19.08.2022
15:37
20 let Aninih glasbenih večerov
Grafika: KD Leskovec pri Krškem
V cerkvi svete Ane v Leskovcu pri Krškem že 20 let poletne večere zaznamuje vrhunska klasična glasba. Petkov koncert so zaradi bolezni prestavili na sredo, 24. avgusta.

Koncert prestavljen na 24. avgusta

Iz Kulturnega društva Leskovec pri Krškem so sporočili, da morajo zaradi bolezni enega od nastopajočih tik pred zdajci odpovedati petkov večerni koncert! "Žal nam je, če ste že načrtovali svoj petkov večer, a koncerta brez vseh sodelujočih ni mogoče izvesti. Imamo pa že nov datum - 20 let bomo z isto ekipo obeležili v sredo, 24. avgusta, ob 20. uri," pravijo v sporočilu.

Dopolnjeno: 19. avgusta 2022 ob 15.37

20 let Aninih glasbenih večerov v Leskovec pri Krškem

LESKOVEC PRI KRŠKEM V petek, 19. avgusta, bomo prisluhnili domačinki, vokalistki Mihaeli Komočar, ki se ji bodo na svojih inštrumentih pridružili Tilen Artač, Primož Razboršek in Dejan Jakšič. Anini glasbeni večeri so od prvih koncertov lokalnega pomena v začetku tisočletja postali uveljavljen kulturni festival klasičnih koncertov komornih zasedb. Na 80 poletnih večerih, ki jih skupaj pripravljata Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem, so v dvajsetih letih svojo priložnost dobili mnogi mladi glasbeniki, ki so začeli stopati na resnejšo glasbeno pot pa tudi uveljavljeni akademski posamezniki in stalne zasedbe, ki koncertirajo po Sloveniji in tujini. Festival je z intimnimi doživetji glasbe danes prepoznaven po vsej Slovenij in značilno obogati paleto vrhunskih poletnih glasbenih dogodkov v naši občini.

Mihaela Komočar na prvem Aninem glasbenem večeru in 20 let pozneje

Na prvem Aninem glasbenem večeru pred dvajsetimi leti je nastopila domačinka, vokalistka Mihaela Komočar, takrat še študentka petja na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Kasneje je kot solistka prejemala nagrade na mednarodnih tekmovanjih ter nastopala na koncertnih in opernih odrih po Evropi, vsa leta pa je tudi umetniški vodja Aninih glasbenih večerov. Po dvajsetih letih se vrača na oder v cerkev svete Ane, s sabo pa bo pripeljala vrhunske glasbenike, prijatelje še iz časov študija. Na violončelu bomo prisluhnili Tilnu Artaču, ki je širši javnosti znan koz izjemen imitator ter snovalec in voditelj televizijskih oddaj, sicer pa akademski violončelist, ki nastopa kot solist, v različnih zasedbah in s svetovno znanimi glasbeniki. Pridružila se jima bosta še Primož Razboršek, akademski klarinetist, učitelj klarineta, mnogim znan iz Kvinteta Dori in Dejan Jakšič, akademski pianist Akademije za glasbo v Ljubljani. Ta večer bodo glas, violončelo in klarinet zazveneli ob spremljavi klavirja, zato bo to koncert raznolikih zvrsti, stilov in občutij. Obeta se izjemen koncert za vse glasbene sladokusce.

Prijazno vabljeni na slovesno praznovanje 20. obletnice Aninih glasbenih večerov – v petek, 19. avgusta, ob 20. uri, v cerkev svete Ane v Leskovcu pri Krškem.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

leskovec pri krškem
kd leskovec pri krškem

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja