Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
15.09.2020
08:07
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 14. in 18. septembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Krško (14. in 18. september 2020)

O neskončnosti

(Om det oändliga Roy Andersson / Švedska, Norveška, Nemčija / 2019 / 76 min / švedščina)

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

NA SPOREDU:

 • ponedeljek, 14. 9., ob 18. uri

Mulan

(Mulan, Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek, ZDA, 115min)

Zgodbo o mladem dekletu, ki se preobleče v moškega in odide v vojno na Kitajskem pripovedujejo že skoraj 2000 let. Mulan se jeseni 2020 v igrani različici vrača na filmska platna. Igrana adaptacija Disneyeve animirane uspešnice iz leta 1998 bo, tako kot izvirnik, zgodba o legendarni junakinji iz kitajske zgodovine, ki je živela v 5. ali 6. stoletju in jo opeva Balada o Mulan. Naslovni lik bojevnice, ki se v tradicionalni patriarhalni družbi izdaja za moškega, bo upodobila enaintrideset letna kitajska igralka, ki je deloma odraščala v New Yorku, Liu Jifei.

NA SPOREDU:

 • sreda, 16. 9., ob 18. uri
 • petek, 18. 9., ob 18. uri
 • petek, 25. 9., ob 18. uri

Besen

(Unhinged, Scenarij: Carl Ellsworth Režija: Derrick Borte, ZDA, 2020)

Z oskarjem nagrajeni igralec Russell Crowe v eksplozivnem psihološkem trilerju, ki temelji na nečem, kar smo verjetno že vsi kdaj izkusili. Ko banalen prepir med dvema udeležencema v prometu eskalira, postane boj za življenje nemilosten in nepredvidljiv. Vsakodnevni odhod v službo se za Rachel spremeni v nočno moro, ko v prometni konici naleti na tujca, s katerim se spusti v prepir, ker se mu ne želi opravičiti. Enostavno se je znašla na napačnem mestu ob napačnem času, zato bo on poskušal uničiti vse, do česa je njej mar. Razočaran v življenju, psihično nestabilen in nasilen, se tujec odloči za maščevanje in jo zasleduje po celem mestu, v nameri, da ubije njo in njene najbližje.

NA SPOREDU:

 • sreda, 16. 9., ob 20.30 uri
 • ponedeljek, 21. 9., ob 20.30 uri

Tenet

(Tenet, Christopher Nolan, ZDA, Velika Britanija, 2020

John David Washington je glavni protagonist novega znanstvenofantastičnega akcijskega spektakla Christopherja Nolana, s kratkim, vendar udarnim naslovom – TENET. Oborožen z zgolj eno besedo – TENET – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. To ni potovanje skozi čas. To je inverzija.

NA SPOREDU:

 • četrtek, 17. 9., ob 19. uri
 • nedelja, 27. 9., 20.15 uri

Prvič narazen

(After we Collided, scenarij: Anna Todd, Mario Celaya, režija: Roger Kumble, ZDA, 2020)

Nadaljevanje velike uspešnice o ljubezni in strasti dveh mladostnikov, ki ne pozna meja, posnete po knjižni uspešnici pisateljice Anne Todd in razglašene za novo globalno senzacijo, kot je Somrak saga in erotično-romantična trilogija Petdeset odtenkov sive. Po burnem začetku zveze in šokantnem odkritju, morata Tessa in Hardin najti način, kako nadaljevati svojo ljubezensko zgodbo. Ali lahko preživi ljubezen, ki ne pozna meja? Tessa počasi začne spoznavati, da lahko vse izgubi, Hardin pa ugotavlja, da nima kaj izgubiti – razen nje. Ali se je zares pripravljen spremeniti zaradi ljubezni? Koliko je ona pripravljena oprostiti in še bolj pomembno, ali ji je slika prihodnosti s Hardinom sploh všeč?

NA SPORED:

 • petek, 18. 9., ob 20. uri
 • torek, 22. 9., ob 20.15 uri
 • nedelja, 27. 9., ob 18. uri
   
krško
napovednik
kulturni dom krško
kino spored

Pridružite se nam

Novice iz Posavja