Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
31.05.2019
09:40
Foto: Lovro Vakselj
V soboto so v krškem kulturnem hramu pripravili veliki letni koncert Simfoničnega orkestra GŠ Krško. Pod vodstvom dirigenta prof. Petra Gabriča je orkester izvedel dela priznanih skladateljev.

KRŠKO Tokrat je bil program bolj strogo klasično obarvan, saj so se glasbeniki posvetili predvsem velikanom vzhodno slovanske glasbe. Za začetek so predstavili znane prizore iz baletov Hrestač in Labodje jezero, P. I. Čajkovskega.

Morda je manj znano dejstvo, da je bil A. Borodin poleg izvrstnega kemika tudi nadarjen skladatelj, simfoniki pa so nas z njegovo mojstrovino popeljali po Stepah srednje Azije. Da pa ne bi vsa pozornost pripadala zgolj ruskim ustvarjalcem, se je v programu znašlo tudi delo Slovanski plesi, A. Dvořáka.

Še pred izvedbo omenjene skladbe, je povezovalec programa Aleš Tuhtar na oder pozval nove člane orkestra, predsednica Tatjana Vakselj in dirigent pa sta jim zaželela dobrodošlico.

Glasbena karavana se je tako premikala proti zahodu, prisluhnili pa smo filmski glasbi Ennia Morriconeja. V skladbi Gabrielova oboa je na omenjeno glasbilo spretno zaigrala solistka Tjaša Škvorc.

Fotogalerija:

Za konec so nam glasbeniki pripravili prav posebno presenečenje. Znameniti član skupine Queen-Freddie Mercury je nekoč dejal, da si želi, da bi njegovo glasbo interpretirali na različne načine. In prav to je storil Tolga Kashif v svoji priredbi glasbe te skupine. Poimenoval jo je The Queen Simphony. S stavkom iz simfonije se je koncert zaključil z modernejšim pridihom in že napovedal dogajanje za naslednjo pomlad.

V pestrem programu je tako vsak lahko našel nekaj zase, saj glasba nikogar ni pustila ravnodušnega. Občinstvo pa je glasbenike nagradilo z navdušenim aplavzom in stoječimi ovacijami.

Vir: Simfonični orkester GŠ Krško
Foto: Lovro Vakselj

krško
glasbena šola krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja