Skip to main content
Torek, 28. november 2023
28.08.2020
07:54
Gradnja vrtca v Artičah
Grafika: ePosavje.com
Šolski kompleks v Artičah je v času šolskih počitnic prizorišče največje investicije Občine Brežice v letošnjem letu. Na dveh gradbiščih se izvajajo trije projekti v vrednosti treh milijonov evrov.

Na gradbišču novega vrtca v Artičah

Začetek gradnje v juniju, dela bodo potekala do naslednjega novembra

ARTIČE V Artičah hkrati potekajo dela gradnje novega vrtca, urejanje kotlovnice za celoten šolski kompleks in celovita energetska obnova telovadnice. Gradnja vrtca pri OŠ Artiče se je začela junija in bo potekala do novembra 2021. Nov 5-oddelčni vrtec se gradi kot samostojni prizidek južno od obstoječega šolskega kompleksa in bo tlorisno razgiban objekt z igralnicami v pritličju.

Ravnateljica: "Novih prostorov se res že veselimo"

"Z vrtcem bomo dobili nove prostore, nove pogoje dela in tega se res že veselimo, ker smo bili v prostorski stiski. Tudi en oddelek vrtca smo imeli na drugi lokaciji, sedaj pa bomo končno vsi pod eno streho in s primernimi pogoji, tisto kar pač sodi, da se otrok lahko lepo in optimalno razvija po svojih zmožnostih," nam je povedala ravnateljica OŠ Artiče Vesna Bogovič.

Urejanje kotlovnice in energetska obnova telovadnice

"Energetska obnova telovadnice naj bi bila končana do 1. septembra"

Poleg tega potekata še urejanje kotlovnice za celoten šolski kompleks in celovita energetska obnova telovadnice. "Ta energetska obnova telovadnice naj bi bila končana do 1. septembra, tako da komaj čakamo, da začnejo pospravljati, ker sedaj se pa že hitro bliža 1. september," dodaja sogovornica.

Dela potekajo po načrtih

"Kljub težavam zaradi virusa, bodo dela v letošnjem letu narejena v roku"

Gradbišči je obiskal tudi župan občine Brežice Ivan Molan, ki je dejal, da različni izvajalci usklajeno sodelujejo, dela potekajo kot načrtovano. "Prav tako je v Artičah zelo malo prostora, glede na to, da je to v središču ob sam cerkvi, ob šoli in ostalih stvari, zato je tudi naša želja, da se energetska sanacija in kotlovnica konča čimprej. Jaz upam že pred začetkom šolskega leta, da bi se potem med samim šolskim letom izvajala samo še investicija vrtca in bo tudi vse, kar je bilo načrtovano, končano v rednem roku. Povedali so mi tudi sami izvajalci, da kljub temu, da je bilo nekaj težav zaradi koronavirusa, bodo vsa dela v letošnjem letu narejena v roku," pove Molan.

Fotogalerija (Foto: ePosavje TV):

Vrednost vseh del? Tri milijone evrov

"Gradnja bo za pouk moteča, a se bomo prilagodili"

Ravnateljica se ob tem zaveda, da bo gradnja vrtca, ki bo predvidoma potekala še dobro leto, vplivala na delo in bivanje v šoli oziroma vrtcu. "Prvega septembra, ko se vrnejo naši učenci in vsi pridejo, zaenkrat vemo, da se vsi vrnejo v šolske klopi. Gradnja bo za pouk moteča, vendar se bomo nekako prilagodili, po drugi strani bo pa tudi zanimiva. Vidimo žerjave, vidimo stroje. Mogoče se bomo tudi iz tega kaj naučili," je še povedala ravnateljica. Vrednost vseh treh investicij, ki se izvajajo na dveh gradbiščih, je tri milijone evrov.

(eP)

brežice
šole v posavju
video
posavski tednik

Pridružite se nam