Skip to main content
V Posavju 6.4° C Sreda, 7. december 2022
08.04.2020
13:37
Roman Zakšek, Občina Brežice
Grafika: ePosavje.com
Pogovarjali smo se z Romanom Zakškom, višjim svetovalcem za področje zaščite in reševanja na Občini Brežice. Kakšno je stanje v občini Brežice in kaj sporoča bralcem ePosavje.com? Več v nadaljevanju.

"Civilna zaščita občine Brežice deluje kot logistična podpora"

BREŽICE Kot pravi Zakšek, "glede na to, da mi nismo v tako imenovani prvi bojni črti, to pomeni v prvi bojni liniji oziroma črti, so delavci zaposleni v zdravstvu, pomeni da lahko Civilna zaščita občine Brežice deluje, kot neke vrste logistična podpora prvi bojni liniji pri preprečevanju širjenja koronavirusa med prebivalstvom. Naša naloga je tudi da razdeljujemo zaščitna sredstva, kot so maske, razna razkužila in rokavice tistim najbolj izpostavljenim, ki delajo z ljudmi, ki so potrebni posebne skrbi."

"Skrbimo za pomoči potrebne občanke in občane"

Med te, ki so potrebni posebne skrbi, Zakšek izpostavlja starejše občane, onemogle, oz. negibne občane. "Oskrbujemo medicinske sestre, ki delajo v petronaži, oskrbujemo Dom starejših občanov, oskrbujemo Ozaro, Center za socialno delo, ker skrbijo za onemogle občane občine Brežice. To ne pomeni, da imamo zaščitnih sredstev dovolj. Zaščitna sredstva dobivamo od Uprave za zaščito in reševanje in dobivamo jih po kapljicah. Verjamem, da je ljudem znano, da zaščitnih sredstev po državi zelo primanjkuje, tako da vse kar mi dobimo v občino Brežice nekako poskušamo enakomerno in racionalno razdeliti tistim, ki delajo z občutljivim oziroma prebivalstvom ki je potrebno pomoči," pravi sogovornik.

"Verjamem, da ukrepi ne bodo več dolgo trajali"

Civilna zaščita opravlja tudi druge naloge, v dvojicah hodijo okrog in opozarjajo naj se ne družijo v skupinah, da ne bi razširjali koronavirusa, več kot je potrebno. "V teh časih moramo spoštovati ukrepe vlade in verjeti v stroko in vlado, da izvaja ustrezne ukrepe in se teh ukrepov držati. Verjamem, da ukrepi ne bodo več dolgo trajali. Moramo pa virus vsekakor zajeziti, kajti ne moremo si po drugi strani dovoliti, da bi naše gospodarstvo preveč trpelo, kajti že sedaj trpi," pravi Zakšek.

"Brez sodelovanja ne bomo uspeli pravočasno zajeziti te pandemije"

Kakor dodaja, "je tudi marsikomu v teh časih zelo težko, nekateri so doma, s. p. - jevci nimajo v teh časih prihodkov. Civilna zaščita občine Brežice se trudimo po največji možni meri in po svojih zmožnostih in brez ljudi in brez naših občanov in državljanov Republike Slovenije in njihovega sodelovanja pač ne bomo uspeli pravočasno zajeziti te pandemije."

(pp, bš, eP)

brežice
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja