Skip to main content
V Posavju -1.5° C Četrtek, 9. februar 2023
11.06.2020
15:01
Brežice, brezplačna številka
Foto: ePosavje.com
Člani Občinskega sveta Občine Brežice so na junijski seji prav tako potrdili zaključni račun proračuna Občine Brežice za leto 2019.

"Lansko leto je bilo specifično"

BREŽICE Lansko leto je bilo specifično, pravi župan Občine Brežice Ivan Molan, saj je bilo povolilno, zato je bil proračun sprejet izjemno pozno, saj so ga sprejeli šele konec maja. "Nekaj velikih projektov je bilo izjemno težko realizirati. Vidimo, da je pomembno, da smo realizirali več kot sto procentov prihodkov. Prihodkov je bilo 27 milijonov, pri odhodkih je bila realizacija malo nižja, 24 milijonov in pol. V lanskem letu smo imeli 2,8 milijona evrov presežka, ki ga bomo v letošnjem letu namenili za investicije," je ob tem povedal Molan.

Razpisna dokumentacija za vrtec Artiče in vrtec Dobova

Med najpomembnejšimi poudarki Molan izpostavlja pripravo dokumentacije za vrtec Artiče in vrtec Dobova. Prav tako je bilo potrebno izdelati dokumentacijo za energetske sanacije. "Obnovljen je bil železni most, to je bila ena večjih investicij. Potem je bilo kar nekaj pločnikov, Boršnikov pri želežniški postaji, Trdinova ulica, Črnc, Velika Dolina, obnovljenih je bilo kar nekaj različnih cest," dodaja Molan.

Zadolžili so se manj od načrtov

Občina Brežice se je zaradi pozno sprejetega proračuna tudi zadolžila manj, kot je načrtovala, in sicer za 500 tisoč evrov. Zadolževanje sicer tudi v letošnjem letu ostaja pod slovenskim povprečjem.

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja