Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
11.11.2019
08:44
Center za krepitev zdravja, Brežice
Grafika: Ansat TV
V Brežicah so po enem letu, odkar v objektu nogometnega stadiona deluje Center za krepitev zdravja, simbolično namenu predali še dodatne prostore, ki so bili vključeni v drugo fazo projekta.

Center za krepitev zdravja Brežice

BREŽICE Po dveh pisarnah, telovadnico in predavalnico, ki so jih odprli v lanskem letu, so v Centru za krepitev zdravje Brežice zdaj pridobili še dve prenovljeni pisarni, uredili pa so tudi hodnik, kuhinjo in sanitarije ter stopniščno dvigalo. Helena Hostar, vodja Centra za krepitev zdravja Brežice, ob tem pove, da bodo s tem vsi kadri na enem mestu. "Tako bomo bolje povezani in bomo lažje koodinirali delo," dodaja sogovornica.

"V novih prostorih bomo bolje povezani"

V Centru za krepitev zdravja izvajajo individualna svetovanja in preventivne zdravstveno vzgojne delavnice ter aktivnosti za krepitev zdravja in zmanjšanje neenakosti v zdravju v lokalnem okolju. "Izvajamo program za krepitev zdravja, izvajamo kratke delavnice, v katere lahko udeležnci pridejo brez napotitve, izvajamo pa tudi daljše delavnice, ki potekajo v večih srečanjih in udeleženci potrebujejo napotitve diplomiranega medicinske sestre ali zdravnika iz ambulantae družinske medicine," še pove vodja centra.

Zagotovljeno sistemsko financiranje

Projekt nadgradnje preventivnih aktivnosti, ki sta ga sofinancirala Evropski socialni sklad in Republika Slovenija, se sicer letos zaključuje, a bodo nadaljevali z izvajanjem vsebin. "Vlada Republike Slovenije je zagotovila sistemsko financiranje v okviru tega projekta iz zdravstvenega zavarovanja, zato bo ekipa tudi nadgrajena in zato si bili vzpostavljeni tudi ti prostori," pa pove Dražen Levojević, direktor Zdravstvenega doma Brežice, v sklopu katerega center deluje.

Kadrovsko se bodo še okrepili

Za izvajanje programa se bodo v naslednjem letu torej tudi kadrovsko okrepili, saj se jim bo povečal obseg dela.

"Center za krepitev zdravja je za nas izjemno pomemben"

Vrednost obnove dodatnih prostorov je znašala 53 tisoč evrov, sredstva pa je zagotovila Občina Brežice. Ivan Molan, župan Občine Brežice, je dodal, da je Center za krepitev zdravja izjemno pomemben.

"Pomembno je, da smo od zdravljenja prišli k preventivi"

"Smatramo, da je center povezovalec med zdravstvenimi ustanovami in društvi, ki veliko delajo na preventivi. Center je velika pomoč in veseli me, da se je med občani izjemno dobro prijel. Vse več je korisnikov, ki ga uporablja. Pomembno je, da smo od zdravljenja prišli k preventivi. Center za krepitev zdravja ogromno dela na preventivi in verjamem, da bo s tem prispeval k boljšemu zdravju in počutju naših občank in občanov," dodaja Molan.

"Potreben in pomemben za občane"

Brežiški župan je ob tem še dejal, da je center v občini potreben in pomemben za občane, saj je občina po starostni strukturi prebivalstva in po tveganju za bolezni nad slovenskim povprečjem, kar prinaša občini tudi nižji indeks razvitosti v primerjavi z drugimi.

Ansat TV

brežice
posavski tednik
ansat tv
video
zdravje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja