Skip to main content
V Posavju 4.2° C Petek, 26. 2024
15.01.2021
10:06
Boštjan Guček, NK Krško, intervju
Grafika: ePosavje.com
V prvih januarskih dneh smo se pogovarjali z Boštjanom Gučkom, vodjo Nogometne šole NK Krško. Kako poteka vadba v epidemiji? Kakšne imajo načrte v prihodnje?

Pogovor z Boštjanom Gučkom, vodjo Nogometne šole NK Krško

KRŠKO V normalnih okoliščinah bi se nogometaši počasi že pripravljali na nadaljevanje nogometne sezone, a epidemija je tudi njim spremenila načrte. Boštjan Guček vodi nogometno šolo od lanskega junija, med načrti za prihodnost je tudi ta, da bi nogometno šolo NK Krško vrnili na pota stare slave. 

Kakšne cilje ste si zastavili v klubu ob prevzemu funkcije vodje Nogometne šole NK Krško?

Osnovni cilj je bil spoznati delovanje Nogometnega kluba Krško kot celote, seveda s poudarkom na nogometni šoli. Na osnovi tega pa pripraviti strategijo in načrt za prihodnost, ki bi nogometno šolo NK Krško vrnil tam kamor spada in je že bila, med najboljše v Sloveniji in širše.

Ste uvedli kakšno novost pri trenažnih procesih?

Seveda vsaka sprememba v kadrovskem smislu, sploh če gre za vodjo, prinese določene spremembe sama po sebi, vendar takojšnje in radikalno spreminjanje ni bil cilj. Smo pa recimo za pomoč pri organizaciji treningov in tekem ter za potrebe komunikacije znotraj kluba na vseh ravneh uvedli informacijski sistem, ki omogoča staršem in igralcem, da so seznanjeni z vsemi urniki, vsebinami treningov in preko katerega poteka tudi komunikacija.

V nogometni šoli NK Krško trenirajo torej selekcije od U7 do U19.

Ekipa U15 zelo uspešno nastopa v 1. SNL vzhod, ekipi U17 in U19 pa se borita za vrnitev v 1. SNL. Na igriščih se izmenjujejo igralci stari od 6 pa vse tja do 19 let. Vadba nogometa v vrtcih je bila odlično sprejeta, prvič nasploh se je v preteklem tekmovalnem letu začelo izvajati vadbo nogometa za otroke v vrtcih – v občini Krško. Vadba v vrtcih poteka kot njihov redni program, tako da je udeležba praktično 100%. Trudimo se otroke prek osnovnih gibalnih dejavnosti uvesti v svet športa, seveda pa poizkusimo že tudi s kakšno nogometno prvino. Tudi v letošnjem šolskem letu so bile že zbrane prijave, pripravljene vsebine in termini, vendar je zadeva zaradi vsem znanih razlogov trenutno zaustavljena.

Žal ne moremo mimo virusa. Kako se sploh lahko trenira nogomet v posebnih časih?

Seveda, takšne situacije ponudijo možnost za nove pristope. V tem času smo se trudili naše igralce poučiti, kako doma skrbijo za splošno in ne samo nogometno kondicijo. Starejše učimo tudi, kako si pomagajo s GPS napravami in merilniki srčnega utripa, kar jim je vsaj malo popestrilo vadbo in jih opolnomočilo za samostojno pripravo na sezono.

Pripravljate še kakšno novost?

Na igrišču z umetno travo smo postavili dvižna mehanizma za dve širokokotni kameri, ki ju bomo za potrebe snemanja tekem in treningov dvignili na stebre. Na ta način bomo dobili posnetke, na katerih se vidi delovanje celotnega moštva, kar omogoča dobro video analizo. V klubu smo kupili tudi nekaj GPS sledilnikov, s katerimi »snemamo« treninge in kasneje v aplikacijah analiziramo dogajanje na treningih in tekmah ter na osnovi pridobljenih podatkov načrtujemo bodoče treninge in tekme.

Kje vidite nogometno šolo NK Krško v naslednjih letih?

V naslednjih treh do petih letih vidim nogometno šolo NK Krško na poteh stare slave, med najboljšimi nogometnimi šolami v Sloveniji in širše. Verjamem, da se v regiji skriva veliko talentiranih igralcev in trenerjev, kar se je v preteklosti že izkazalo. Verjamem tudi, da se bodo slej ali prej ta znanja, izkušnje in talent ponovno združili, postavili v ospredje otroke in nogomet ter posledično tudi člansko ekipo vrnili v 1. SNL.

(eP)

nk krško
krško
nogomet
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja