Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
16.09.2020
20:01
Stanje na Impoljci
Grafika: ePosavje.com
Konec minulega tedna so v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca prejeli rezultate še tretjega testiranja vseh, ki so bili v stiku z okuženima zaposlenima.

Dom na Impoljci do nadaljnjega zaprt za obiskovalce

Življenje so omejili na gospodinjske skupnosti

SEVNICA V začetku meseca so pri dvema zaposlenima v eni izmed enot Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca zabeležili okužbo z novim koronavirusom. Dom so do nadaljnjega zaprli, življenje se je tam omejilo na gospodinjske skupnosti. "Začetek je bil težak, ker se je zgodila reorganizacija dela, ampak dobra pripravljenost zaposlenih, sedaj rezultira to situacijo," nam je povedala Darja Cizelj, direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca.

Zaznavajo stiske stanovalcev

"Družabništvo, skrb za pogovore, razbremenitve. To je sedaj naš vsakdanjik"

Zaznavajo stiske stanovalcev, ki jih pogosto sprašujejo, kdaj se bo življenje vrnilo v normalno stanje. "Ampak naši zaposleni, ekipa zdravstvene nege, ekipa socialne oskrbe, delovni inštruktorji, varuhinje, strokovni delavci, čistilke, skratka vse službe v domu, so sedaj usmerjene v to, da življenje čimbolj normalno poteka in da so stiske stanovalcev čim manjše. Družabništvo, skrb za pogovore, razbremenitve. To je sedaj naš vsakdanjik," še dodaja sogovornica.

V brežiškem in sevniškem domu je stanje dobro

Omejeni izhodi v domače okolje

Stanje v sevniškem in brežiškem domu upokojencev, ki spada pod okriljem Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, je dobro. Čeprav okužb ne beležijo, so skladno z epidemiološko situacijo omejili izhode v domače okolje, obiski pa so dovoljeni po vnaprejšnjem dogovoru.

(eP)

koronavirus
sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice